Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεταγραφές ανηλίκων

Επειδή η χαρτούρα είναι μεγάλη για να τη διαβάσει ένας γονιός και οι ερωτήσεις περιορίζονται σε συγκεκριμένα πράγματα, πάμε να δούμε σε γενικές γραμμές και απλοποιημένα, τι ισχύει για νεαρούς ανήλικους που θέλουν να πάρουν μεταγραφή.

Κάτω των 15 ετών για να πάρει μεταγραφή ένας νεαρός ποδοσφαιριστής χρειάζεται ΚΑΙ η συγκατάθεση του υφιστάμενου σωματείου του.

Άνω των 15 ετών ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ καμία συγκατάθεση από το σωματείο στο οποίο ανήκει.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ, καμία Ακαδημία δεν δικαιούται εκπαιδευτικά, εφόσον ο νεαρός ποδοσφαιριστής ως ερασιτέχνης, διατηρεί το ίδιο καθεστώς και στην επόμενη του ομάδα.

Η συμφωνία εκπαίδευσης αρχίζει από την ηλικία των 12 ετών και ολοκληρώνεται όταν ο νεαρός ποδοσφαιριστής κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του (αν κλείσει νωρίτερα από το τέλος σεζόν, τότε ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν).

Νεαρός ποδοσφαιριστής δικαιούται να κάνει δύο μεταγραφές το χρονολογιακό έτος (έξτρα αν πάει υποσχετική).

Eφόσον ένας νεαρός ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής διατηρεί στις επόμενες του ομάδες (εντός και εκτός), το καθεστώς του ερασιτέχνη (μέχρι τα 18), οι ομάδες δεν μπορούν να ζητήσουν τρόφια εκπαίδευσης.

Αν ένας νεαρός ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, πάρει μεταγραφή ως ερασιτέχνης σε ομάδα του εξωτερικού και στη συνέχεια επιστρέψει Κύπρο και υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, τότε η προηγούμενη/ες Ακαδημίες του στην Κύπρο, δικαιούνται τρόφια εκπαίδευσης.

Τώρα αν κάποιος νεαρός ποδοσφαιριστής, σε κάθε του Ακαδημία, καταφέρνει όταν κάνει μεταγραφή για την επόμενη, να παίρνει και την αποποίηση των δικαιωμάτων του, τότε είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει.

Χρήσιμες πληροφορίες ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Advertisement
Advertisement

Κ16 Ανώτατη – Βαθμολογία 2024/25

ΘέσηΟμάδαPPts
100
200
300
400
500
600
700
800
900
1000
1100
1200
1300
1400

Advertisement

Facebook

Advertisement

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ