Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλία | Προσιτή για τους νεαρούς Κύπριους

Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί (βάσει των αριθμών), ότι η Ιταλία είναι η πιο προσιτή ποδοσφαιρική χώρα για τους νεαρούς Κύπριους.

Όχι για να πετύχουν ή να κάνουν καριέρα, γιατί και εδώ οι αριθμοί λένε την αλήθεια.

Μέχρι τώρα ένας μόνο το έχει πετύχει.

Όμως στην Ιταλία οι νεαροί Κύπριοι τυγχάνουν ποδοσφαιρικής εκτίμησης, εξου και ο μεγαλύτερος αριθμός νεαρών ποδοσφαιριστών που φεύγουν από το νησί μας, καταλήγει στην Ιταλία.

Δεν είναι εύκολο να πετύχουν, αντίθετα, πολύ δύσκολο.

Όμως παίρνουν τα εφόδια για μία καλύτερη εκπαίδευση για λίγα χρόνια, με την προοπτική να ανοίγεται μπροστά τους για το μέλλον.

Να μην ξεχνάμε η Serie A, φιλοξενεί τον πιο πετυχημένο όλων των εποχών σε ατομικό επίπεδο Κύπριο ποδοσφαιριστή, τον Γρήγορη Κάστανο.

Με θητεία στην Ακαδημία, επαγγελματικό συμβόλαιο,  ντεμπούτο και κατάκτηση Πρωταθλήματος με την ομάδα της Γιουβέντους.

Σήμερα μόλις στα 26 του χρόνια, είναι έτοιμος να γράψει 100 συμμετοχές στη Serie A.

Επίτευγμα που δεν έχει πετύχει κανείς Κύπριος ποδοσφαιριστής προηγουμένως, σε πρωτάθλημα που να συγκαταλέγεται στα κορυφαία 5 του κόσμου.

Επίσης, μόλις σε δύο χρόνια ο Ζάνος Σάββα κατάφερε να πάρει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Τορίνο και φέτος κινείται και αυτός μέσα στις αποστολές της ομάδας στη Serie A.

Και εκτίμησή μας, το ντεμπούτο του Ζάνου δεν φαίνεται, ότι θα αργήσει πολύ.

Ανδρέας Καρώ, Νικόλας Ιωάννου, έχουν παίξει σε Serie B, ενώ αρκετοί νεαροί έχουν περάσει τα παλαιότερα χρόνια από Ιταλικές ομάδες.

Ραφαήλ Μαμάς, Γιώργος Ναούμ, Γιώργος Παυλίδης, Παναγιώτης Καραγιώργης, Λύσανδρος Παπαστυλιανού,  Άγγελος Νεοφύτου,  Ανδρέας Ιωάννου, Ανδρέας Χρυσοστόμου, Λούκας Μαυρομμάτης, Γιώργος Σκάφη και αρκετοί άλλοι δοκίμασαν και δοκιμάζουν την ποδοσφαιρική τους τύχη στην Ιταλία.

Μέσα από καμπ πρόσφατα έχουν επιλεγεί και πήραν πρόσκληση για δοκιμαστικά σε Ιταλικές ομάδες ακόμη τέσσερις νεαροί Κύπριοι, (Παπαστυλιανού, Ηλία, Παναγιώτου, Μιχαήλ).

Σύμφωνα με ενημέρωση που έχει το πόρταλ μας, ακόμη 4 με 6 νεαροί το ερχόμενο καλοκαίρι θα μεταβούν σε Ιταλικές ομάδες, μετά από επίσημες προσκλήσεις για δοκιμαστικά.

Όμως, η ουσία δεν είναι να στέλνουμε όσους περισσότερους αριθμητικά ποδοσφαιριστές μπορούμε.

Αλλά όσους πιστεύουμε, ότι μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς σε τέτοιο επίπεδο.

Γιατί, όπως είπε σε συνέντευξη στο πόρταλ μας, ένας από τους πρώτους ανθρώπους στον χώρο που ανοίξε την πόρτα για νεαρούς στην Ιταλία Μηνάς Τόφας (Κάστανος), “αν στέλνουμε ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν, πρώτα θα εκτεθούμε εμείς και μετά θα μας κλείσουν τις πόρτες”.

Καταληκτικά, η Ιταλία είναι μια χώρα όπου έχει τις πόρτες ανοικτές για τους νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Και όσοι ασχολούνται με τον χώρο, θα πρέπει να το διατηρήσουν έτσι.

Advertisement
Advertisement

Κ16 Ανώτατη – Βαθμολογία 2024/25

ΘέσηΟμάδαPPts
100
200
300
400
500
600
700
800
900
1000
1100
1200
1300
1400

Advertisement

Facebook

Advertisement

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ