Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στους αθλητικούς χώρους

Ανάρτηση από τον εκπαιδευτή ποδοσφαίρου Τάσο Μάκη.

Τα τελευταία Χρόνια κοντά στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο εντοπίζω άτομα του ποδοσφαίρου να φωνάζουν, να απειλούν αλλά και να προσβάλουν τους ίδιους τους τους ποδοσφαιριστές. Ατομα που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Συμπέρασμα

1. Ο λόγος που φωνάζουν είναι γιατί δεν μπορούν να περάσουν τα μηνύματα που θέλουν αφού δεν έχουν τις γνώσεις να τα διδάξουν. Είναι σημαντικό να βρουν τους σωστούς τρόπους διδασκαλίας ούτος ώστε οι οδηγίες που δίνουν να γίνονται κατανοητές.

2. Δεν λαμβάνουν υπόψιν τις ηλικίες που έχουν επαφή. Συγχύζουν τον έφηβο με τον ενήλικα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι έφηβοι βιώνουν τα συναισθήματα διαφορετικά από τους ενήλικες. Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ηγέτες στον τομέα του ποδοσφαίρου μπαίνουν μπροστά σε όλα εμπνέουν και βοηθούν στην εξέλιξη του ποδοσφαιριστή δεν ειρωνεύονται αλλά αντιθέτως σέβονται την προσπάθεια τους και το δείχνουν έμπρακτα μέσα στο γήπεδο και στην καθημερινή σχέση που αναπτύσσουν. Ακόμα δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι μια πολύ δύσκολη ηλικία και έχουν την ευθύνη να την διαχειριστούν σωστά.

Η λεκτική και ψυχική κακοποίηση ποδοσφαιριστών αποτελεί δυστυχώς συχνότατο φαινόμενο. Η στάση αυτή δηλώνει την ανικανότητα τους να συναισθανθούν τον ποδοσφαιριστή με επακόλουθο πολλοί ποδοσφαιριστές να μην αποδίδουν και να αποσύρονται γιατί έχουν πληγωθεί από την άστοχη, ακατάλληλη και συναισθηματικά κακοποιητική στάση τους με όλα τα επακόλουθα.

Τα περιστατικά λεκτικής βίας θα πρέπει να αναφέρονται, καθώς στην σύγχρονη κοινωνία τέτοιες συμπεριφορές στους αθλητικούς χώρους δεν έχουν θέση. Είναι σημαντικό να καθαρίσουμε από τα παράσιτα.

Τα σχόλια και η γενικότερη στάση του προπονητή αποκαλύπτουν τους δικούς του περιορισμούς ως άτομο και ως παιδαγωγό

Κλείνω, λέγοντας ότι ενδεχομένως αυτή να είναι η διαφορά μεταξύ των απλών ομάδων και των ομάδων που ξεχωρίζουν και καταξιώνονται. Δηλαδή, ίσως έχουν προπονητές «ηγέτες» που μπαίνουν μπροστά σε όλα, προστατεύουν, εμπνέουν και βοηθούν στην εξέλιξη του ποδοσφαιριστή και της ομάδας. Δεν κοροϊδεύουν, δεν ειρωνεύονται, αλλά αντιθέτως σέβονται την προσπάθεια, πιστεύουν στους παίκτες τους και το δείχνουν έμπρακτα μέσα στο γήπεδο .

Θα ήταν καλό η ΚΟΠ να τοποθετήσει παρατηρητές και να επιληφθεί τις κατάστασεις.

Κάποια σημεία από την ανάρτηση μου τα βρήκα σε αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Advertisement
Advertisement

Κ16 Ανώτατη – Βαθμολογία 2024/25

ΘέσηΟμάδαPPts
100
200
300
400
500
600
700
800
900
1000
1100
1200
1300
1400

Advertisement

Facebook

Advertisement

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ