Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάμας – Χρυσοστόμου ¦ Τι κοινό στοιχείο έχουν;

Με ένα πολύ σημαντικό στοιχείο (για εμάς τουλάχιστον) ξεκίνησε το τελευταίο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ανόρθωση.

Δύο νεαροί ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από τις Ακαδημίες των δύο ομάδων ξεκίνησαν βασικοί.

Δεν θυμόμαστε πότε ήταν η τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο σε ντέρμπι και όχι σε αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, όπου δίνεται ανούσιος χρόνος συμμετοχής σε νεαρούς.

Τι κοινό στοιχείο έχουν όμως οι δύο νεαροί ταλαντούχοι μέσοι Ραφαήλ Μάμας και Αντρέας Χρυσοστόμου;

Και οι δύο την κατάλληλη ίσως στιγμή, έκαναν το βήμα και εντάχθηκαν σε ομάδες του εξωτερικού.

Η ψηλή εκπαίδευση που έλαβαν στις ιταλικές ομάδες ( Napoli και Spal για Μάμα) και (Inter και Sampdoria για Χρυσοστόμου), έπαιξε θα λέγαμε καταλυτικό ρόλο, όσον αφορά το επίπεδο που βρίσκονται σήμερα.

Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά ετοιμάστηκαν σε ένα πιο ψηλό επίπεδο, με διαφορετικές απαιτήσεις, ωρίμασαν και με την επιστροφή τους στην Κύπρο, δεν άργησαν να δείξουν το ταλέντο τους.

Στην εξίσωση βάζουμε και τον Άγγελο Αντρέου, ο οποίος τα τελευταία παιχνίδια αρχίζει βασικός στην ΑΕΛ, ο οποίος έκανε και αυτός παρόμοια πορεία με τους Μάμα και Χρυσοστόμου, με την ένταξη του στην Ισπανική Levante.

Δεν θα κάνουμε τη συσχέτιση, αν για παράδειγμα, οι τρεις νεαροί, δεν εντάσσονταν σε ομάδες του εξωτερικού και έμεναν στις Ακαδημίες τους, αν σήμερα θα ήταν στο επίπεδο που είναι.

To αφήνουμε.

Γι αυτό, καλό θα είναι, όταν έρχονται προτάσεις από το εξωτερικό για νεαρούς, οι ομάδες να μην τους βάζουν δύσκολα, αλλά να τους βοηθούν και να τους ανοίγουν τις πόρτες για το εξωτερικό.

Είναι προς όφελος όλων εξάλλου.

Το βλέπουμε τώρα στις περιπτώσεις Μάμα, Χρυσοστόμου, Αντρέου, αλλά και σε παλαιότερες περιπτώσεις νεαρών Κυπρίων.

Και οι τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές, εκπροσωπούνται από ένα πολύ ταλαντούχο νεαρό άνθρωπο, τον Χρίστο Μυλωνά, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, άνοιξε για τους νεαρούς Κύπριους, νέα ποδοσφαιρικά μονοπάτια στα πιο προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Κ16 Ανώτατη – Βαθμολογία 2024/25

ΘέσηΟμάδαPPts
100
200
300
400
500
600
700
800
900
1000
1100
1200
1300
1400

Advertisement

Facebook

Advertisement

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ