Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωταθλήματα | Ο κανονισμός της «κοροϊδίας»

Και δεν είναι άλλος από τον κανονισμό που συμπεριλήφθηκε και φέτος στα αναπτυξιακά Πρωταθλήματα Παίδων Ανώτατης και Επίλεκτης Κατηγορίας, ένας μεγαλύτερος σε μικρότερη ηλικιακή κατηγορία.

Γιατί είναι κοροϊδία να υπάρχει ένας κανονισμός, που δήθεν εξυπηρετεί την ανάπτυξη, αλλά στην πράξη εξυπηρετεί οτιδήποτε άλλο.

Και θα απολογηθούμε στον Τεχνικό Διευθυντή Ακαδημίας Ανώτατης Κατηγορίας, που μας επισήμανε την περσινή σεζόν να κάνουμε θέμα για τον συγκεκριμένο κανονισμό.

Ο οποίος σύμφωνα με τις διαπιστώσεις (τις δικές του αλλά και αρκετών άλλων), δεν είχε να κάνει με την εκπαίδευση π.χ., late development ποδοσφαιριστών, αλλά στο κυνήγι των βαθμών.

Μπορεί όμως να μας πείσουν για τη χρησιμότητά του, με την παράθεση στατιστικών στοιχείων των 56 αγωνιστικών ομάδων της Ανώτατης Κατηγορίας (κάνουμε αναφορά ΜΟΝΟ για τη μια κατηγορία) και των 1,456 αγώνων για τη σεζόν 2023/24.

Πόσες Ακαδημίες χρησιμοποίησαν τον συγκεκριμένο κανονισμό;

Σε πόσους αγώνες;

Για πόσους ποδοσφαιριστές;

Για την εκπαίδευση late development ποδοσφαιριστών;

Και όχι για το κυνήγι της νίκης και των αποτελεσμάτων.

Πριν από την εκπόνηση ενός κανονισμού και την εφαρμογή του, υπάρχει μια φιλοσοφία.

Αυτός ο κανονισμός εφαρμόστηκε και μέσα από την ανάλυση των δεδομένων που συλλέχθηκαν, θεωρήθηκε επιτυχημένος γι΄ αυτό και συνεχίζεται;

Καταληκτικά, έγινε ανάλυση της χρήσης του κανονισμού από τις 56 αγωνιστικές ομάδες της Ανώτατης Κατηγορίας για τη σεζόν 2023/24 και των 1,456 αγώνων και θεωρήθηκε επιτυχημένος;

Ή απλά δεν έγινε καμία ανάλυση και δεν υπάρχει κανένα στατιστικό αρχείο που να καταδεικνύει αν όντως χρησιμοποιείται για λόγους εκπαίδευσης ή κυνήγι αποτελεσμάτων;

ΥΓ | Η πρόνοια που μπήκε φέτος που αναφέρει:

Την υποχρέωση κάθε σωματείου να δηλώσει στην ομοσπονδία πριν την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν, κατάλογο με το μέγιστο τρεις (3) ποδοσφαιριστές ανά ηλικιακή κατηγορία που θα έχουν δικαίωμα στην εξαίρεση συμμετοχής σε πρωτάθλημα μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας, δεν αναιρεί, ότι ήταν, είναι και παραμένει κανονισμός κοροϊδίας (με τον τρόπο χρήσης του).

Advertisement
Advertisement

Κ16 Ανώτατη – Βαθμολογία 2024/25

ΘέσηΟμάδαPPts
100
200
300
400
500
600
700
800
900
1000
1100
1200
1300
1400

Advertisement

Facebook

Advertisement

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ