Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάβαν Σάλιβαν | Ποιος είναι ο 14χρονος που θέλει η Σίτι (VID)

Ο Sullivan κατάγεται από τη βόρεια Φιλαδέλφεια, μετακομίζοντας στο Norristown σε νεαρή ηλικία.

Εντάχθηκε στην Ακαδημία Philadelphia Union το 2020, μαζί με τον μεγαλύτερο (20 ετών σήμερα) αδερφό του Quinn, ο οποίος είναι μέλος της πρώτης ομάδας.

Ο Sullivan έχει κερδίσει εντυπωσιακούς επαίνους από προπονητές και σκάουτερς σε όλο τον κόσμο.

Τον Απρίλιο του 2023, όταν ο Sullivan ήταν μόλις 13 ετών, ο προπονητής της Philadelphia Union, Jim Curtain, είπε ότι ο νεαρός “έχει την ικανότητα και το ταλέντο να γίνει, θα πω απλώς, ένα μεγάλο όνομα”, άλλοι όμως θα πήγαιναν ακόμα παραπέρα.

Ο πρώην διεθνής Αμερικανός και νυν αναλυτής του ESPN Taylor Twellman είπε ότι οι σκάουτερ της Man City του είπαν ότι πιστεύουν ότι ο Sullivan είναι “ο καλύτερος 14χρονος στον κόσμο” πριν προσθέσει το δικό του σχόλιο ότι “δεν έχουν άδικο”.

Ο Σάλιβαν παίζει τώρα για την ομάδα U15 των ΗΠΑ, κερδίζοντας τη Χρυσή Μπάλα για τον καλύτερο παίκτη στο Πρωτάθλημα ΚΟΝΚΑΚΑΦ U-15 το 2023, το οποίο κέρδισαν οι ΗΠΑ νικώντας το Μεξικό με 4-2 στον τελικό.

Σκόραρε τρία γκολ στο τουρνουά, όλα στη φάση των ομίλων, προτού βοηθήσει τις ΗΠΑ να κυριαρχήσουν μέσω των αγώνων νοκ-άουτ.

Το ποδόσφαιρο είναι στο αίμα της οικογένειάς του, καθώς οι γονείς του Sullivan, Brendan και Heike, έπαιξαν ποδόσφαιρο συλλογικά στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και ο παππούς του Larry έπαιζε στο Temple πριν ασχοληθεί με την προπονητική στη Villanova για 16 χρόνια.

Ο Κάβαν Σάλιβαν γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 2009 και έχει ύψος 1.58μ.

Αγωνίζεται κυριώς ως επιθετικός μέσος, αλλά μπορεί να υποστηρίξει τις θέσεις του δεύτερου επιθετικού και του αριστερού winger.

Πέραν από το ενδιαφέρον της Σίτι, που φαίνεται ότι θα δαπανήσει πέραν των 4 εκατομμυριών για να τον αποκτήσει, η Μπάγερν Μονάχου, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μεταξύ των ομάδων που ενδιαφέρθηκαν για τον 14χρονο ποδοσφαιριστή.,

Ο Σάλιβαν όμως θα μπορούσε να μην υπογράψει σε σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ για έναν συγκεκριμένο λόγο.

Είναι κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου, το οποίο, λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την παιδική εργασία, θα του επέτρεπε να παίξει σε οποιονδήποτε σύλλογο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ηλικία 16 ετών.

Λόγω του Brexit, μπορεί να παίξει σε συλλόγους με έδρα την Αγγλία μόνο στα 18 του.

Ως εκ τούτου, η Man City έχει πείσει τον Σάλιβαν και τους εκπροσώπους του, ότι η αποζημίωση και το σχέδιό τους για την εξέλιξή του, θα αντισταθμίσουν την αδυναμία να παίξει για την ομάδα τους γι’ αυτά τα επιπλέον δύο χρόνια.

Σε εθνικό επίπεδο ο Κάβαν Σάλιβαν αγωνίζεται για τις Ηνωμένες Πολιτείες σε επίπεδο νέων, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι στο μέλλον θα επιλέξει να συνεχίσει με αυτήν.

Το γερμανικό διαβατήριο που κατέχει ο νεαρός μέσω της καταγωγής της μητέρας του σημαίνει, ότι μπορεί να έρθει η στιγμή που θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ των ΗΠΑ ή της Γερμανίας, με τις αναφορές να λένε, ότι νιώθει απόλυτα Αμερικάνος και εξαιρετικά απίθανο να επιλέξει κάτι άλλο.

Advertisement
Advertisement

Κ16 Ανώτατη – Βαθμολογία 2024/25

ΘέσηΟμάδαPPts
100
200
300
400
500
600
700
800
900
1000
1100
1200
1300
1400

Advertisement

Facebook

Advertisement

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ