Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημιουργώντας ένα θετικό περιβάλλον εκπαίδευσης…!

Η δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος εκμάθησης ποδοσφαίρου είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε προπονητή που προπονεί νεαρούς και μικρούς ποδοσφαιριστές.

Οι προπονητές θα πρέπει να στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος, όπου οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα νιώθουν ασφάλεια και αυτοπεποίθηση για να προπονούνται και να αγωνιζονται χωρίς να υπόκεινται σε υπερβολική πίεση.

Οι προπονητές θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που να παρέχει ψυχολογική ασφάλεια στους νεαρούς ποδοσφαιριστές τους.

Ένα θετικό περιβάλλον εκπαίδευσης θα είναι αυτό στο οποίο τα παιδιά, θέλουν να είναι μέρος, αλλά θα είναι επίσης ένα περιβάλλον που προωθεί, την σωστή εκπαίδευση και εξέλιξη τους.

Για κάθε προπονητικό περιβάλλον, οι προπονητές θα πρέπει να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που χτίζει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές:

“Αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό”.

Οι προπονητές θα πρέπει να κοιτάξουν να χτίσουν σχέσεις με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, για να τους γνωρίσουν ως ανθρώπους.

Όσο περισσότερο γνωρίζουμε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας, τόσο καλύτερα μπορούμε να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά και να τους βοηθήσουμε υποστηρικτικά στην εκπαίδευσή τους.

Οι προπονητές που προσπαθούν να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για τους παίκτες τους, θα έχουν καλύτερη εικόνα για να καταλάβουν τους ίδιους και τι τους συμβαίνει μακριά από το ποδόσφαιρο.

Αυτή η προσέγγιση θα βοηθήσει τους νεαρούς να αισθανθούν, ότι νοιάζεστε γι’ αυτούς ως ανθρώπους καθώς και ως ποδοσφαιριστές, για να τους δώσετε τις καλύτερες πιθανότητες να είναι όσο το δυνατόν καλύτεροι.

Οι προπονητές θα πρέπει να δώσουν αξία στο χτίσιμο σχέσεων με τους ποδοσφαιριστές τους.

Ένα θετικό περιβάλλον μάθησης θα είναι ένα περιβάλλον που σημαίνει, ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές ανυπομονούν πριν τελειώσει η προπόνηση, να έρθει η επόμενη.

Οι προπονητές πρέπει να επικεντρώνονται σε ένα περιβάλλον που είναι προσανατολισμένο στην ανάπτυξη.

Οι προπονητές θα πρέπει να εστιάζουν στο τι είναι καλύτερο για την ανάπτυξη και εξέλιξη των ποδοσφαιριστών τους, πράγμα που μπορεί να σημαίνει, ότι θα παρεμερίσουν το κυνήγι της νίκης και του αποτελέσματος.

Η συνέπεια από τον προπονητή θα βοηθήσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να κατανοήσουν καλύτερα τον προπονητή.

Θα παρέχει στους παίκτες σαφήνεια στις προσδοκίες του και θα τους κάνει να αισθάνονται άνετα.

Προπονητής.

Να είναι υποστηρικτικός.

Ένας πραγματικός αναπτυξιακός προπονητής, κάνει τους ποδοσφαιριστές του,

Να νιώθουν ότι είναι εκεί, γι’ αυτούς.

“Τους στηρίζει, αλλά πολύ περισσότερο, τους εμπιστεύεται”.

Στα εύκολα, κυρίως όμως στα δύσκολα.

Advertisement
Advertisement

Κ16 Ανώτατη – Βαθμολογία 2024/25

ΘέσηΟμάδαPPts
100
200
300
400
500
600
700
800
900
1000
1100
1200
1300
1400

Advertisement

Facebook

Advertisement

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ