Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κωνσταντίνος Ευριπίδου ¦ Ένα ταλέντο από την Κύπρο στην PSV Eindhoven

Ο ταλαντούχος συμπατριώτης μας, μίλησε στο πόρταλ μας για την εμπειρία που ζει σε ένα από τα καλύτερα και πιο ψηλά επίπεδα Ακαδημιών της Ευρώπης, αυτό της Ολλανδίας και της PSV Eindhoven.

Ίσως πολλοί να πιστεύουν, ότι είναι εύκολο να περάσεις τις πύλες μιας Ακαδημίας όπως αυτής της PSV Eindhoven, αλλά δεν είναι.

Συναγωνίζεσαι ταλεντάρες από όλο τον κόσμο για μια θέση.

Και ο Κωνσταντίνος, τα κατάφερε με το ταλέντο του να ξεχωρίσει.

Δεν είναι εύκολο, ποτέ δεν ήταν.

“Είμαστε η Κύπρος, μια εξαιρετικά μικρή ποδοσφαιρικά χώρα και είναι τιμή για το Κυπριακό ποδόσφαιρο, να επιλέγονται ποδοσφαιριστές μας από τέτοιες ομάδες”.

Που και πότε γεννήθηκες Κωνσταντίνο;

Γεννήθηκα στις 26 Απριλίου του 2005 στην Λευκωσία.

Πότε άρχισες να παίζεις ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στην ηλικία των 5 ετών.

Σε ποιες Ακαδημίες θήτευσες;

Σε όλη την παιδική μου ηλικία αγωνιζόμουν στην Ακαδημία Φάρμα, ομάδα που προπονούσε ο κ. Χρύσης Μιχαήλ. Ήταν ο πρώτος μου προπονητής και αυτός που με καθοδηγούσε καθόλη την παιδική μου καριέρα.

Έχω αγωνιστεί επίσης, στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, στην Δόξα Κατωκοπιάς και στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Πρόταση PSV Eindhoven, πως ήρθε;

Η πρόταση από την Ολλανδική ομάδα ήρθε μέσω του μάνατζερ μου Χρίστου Μυλωνά.

Υπογραφή και πρώτη σου προπόνηση, πως το βίωσες;

Η ημέρα της υπογραφής μου ήταν μια από τις πιο ιδιαίτερες της ζωής μου, αφού εκτός της άπλετης χαράς και ικανοποίησης που ένιωσα φτάνοντας σε αυτό τον στόχο, ένιωθα επίσης έντονα το συναίσθημα της συγκίνησης.

Γνώριζα πως ήταν ένα βήμα προς το όνειρο μου αλλά πως ήταν μονάχα η αρχή.

Πως ήταν η πρώτη σου προπόνηση;

Η πρώτη προπόνηση δεν ήταν τόσο ξεχωριστή, καθώς γνωριζόμουν με τους συμπαίκτες μου από τα δοκιμαστικά και απλά επικεντρωνόμουν στην δουλειά.

Πως σε υποδέχθηκαν στις Ακαδημίες της PSV Eindhoven;

Η υποδοχή από τα δοκιμαστικά ήταν μια μεγάλη έκπληξη για εμένα, καθώς οι άνθρωποι της Aκαδημίας με υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά και με φιλοξένησαν με μεγάλη ευχαρίστηση, κάτι που συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

Πρωταθλητής Κ17 – Σεζόν 2021/22

Πως είναι η ζωή στην Ακαδημία της PSV Eindhoven;

Η ζωή μου είναι με λίγα λόγια αφοσιωμένη στο ποδόσφαιρο, με το πρωινό μου ξύπνημα  ακολουθώ μαθήματα online για το σχολείο και στην συνέχεια φεύγω για προπόνηση. Η προσαρμογή στην νέα μου πραγματικότητα ήταν δύσκολη, παρόλα αυτά αρκετά ομαλή.

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι ποδοσφαιριστής στις Ακαδημίες στην PSV Eindhoven;

Η δυσκολία το να είσαι ποδοσφαιριστής στις Ακαδημίες  της PSV είναι μεγάλη, αφού ο ανταγωνισμός είναι πολύς. Όμως η δυσκολία γίνεται καθημερινότητα, οπότε παύει να είναι δυσκολία και γίνεται πρόκληση για δουλειά.

Σε τι εγκαταστάσεις προπονείστε;

Οι εγκαταστάσεις της ομάδας είναι αντάξιες του ονόματος της Ακαδημίας. Η ομάδα επένδυσε πολλά χρήματα στης εγκαταστάσεις εξου και το «De Herdgang» όνομα των εγκαταστάσεων συγκαταλέγεται στα καλύτερα της Ευρώπης.

Μπορεί ένας Κύπριος να σταθεί σε αυτό το επίπεδο;

Η πραγματικότητα είναι πως η πρόσφατη ιστορία απέδειξε πως «ναι» μπορεί ένας κύπριος να σταθεί ισάξια σε τέτοιο επίπεδο Ακαδημιών.

Το επίπεδο στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο στην Ολλανδία σε σχέση με το Κυπριακό πως το βρίσκεις;

Το επίπεδο είναι εξαιρετικά πιο ψηλό και αυτό αποδεικνύεται από τους απόφοιτους από τις Ολλανδικές ομάδες, οι οποίοι κάνουν παγκόσμια καριέρα διαχρονικά.

Ποιες οι βασικές διαφορές, αν έχεις διακρίνεις κάποιες, που κάνουν τη διαφορά μεταξύ Ολλανδίας και Κύπρου;

Οι βασικές διαφορές είναι οι εγκαταστάσεις, το ότι οι πλείστοι ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών από την ηλικία μου είναι επαγγελματίες. Ο αριθμός του προσωπικού που ασχολείται με τις Ακαδημίες. Επίσης το ότι υπάρχει πλάνο εξέλιξης με σκοπό όσοι περισσότεροι γίνεται ποδοσφαιριστές να παίξουν στην ομάδα και τέλος ο πολύ ψηλός προϋπολογισμός που διαθέτουν οι Ακαδημίες.

Ποια τα όνειρα του 17χρονου σήμερα Κωνσταντίνου Ευριπίδου για το μέλλον;

Το όνειρο μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ, γνωρίζοντας πως δούλεψα και αφοσιώθηκα στο μέγιστο για να κατακτήσω την κορυφή όποια και αυτή είναι για εμένα.

Τι μήνυμα στέλνεις σε όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των Ακαδημιών, που ονειρεύονται κάποια στιγμή να βρεθούν στο σημείο που είσαι εσύ σήμερα.

Το μήνυμα που στέλνω είναι πάνω από όλα να απολαμβάνουν το πιο όμορφο παιχνίδι και πως ο καθένας στο τέλος παίρνει αυτό που του αξίζει.

Οφείλεις σε κάποιον ευχαριστίες, που πιστεύεις ότι σε βοήθησε για να είσαι εκεί που βρίσκεσαι σήμερα;

Στην οικογένεια μου που με στήριξε και με στηρίζει και σε όλους τους προπονητές μου που ο καθένας τους ξεχωριστά συντέλεσε να βρίσκομαι στο επίπεδο που είμαι σήμερα.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την ποιότητα του ταλέντου του Κωνσταντίνου και τη μελλοντική του σταδιοδρομία.

Ευχαριστούμε τον Κωνσταντίνο για τον χρόνο που μας διέθεσε και του ευχόμαστε τα καλύτερα.

Advertisement
Advertisement

Κ16 Ανώτατη – Βαθμολογία 2024/25

ΘέσηΟμάδαPPts
100
200
300
400
500
600
700
800
900
1000
1100
1200
1300
1400

Advertisement

Facebook

Advertisement

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ